Het Wasmachinehuis, specialist in witgoed

Bent u op zoek naar een nieuw apparaat van een kwaliteitsmerk? Loop gerust eens bij ons naar binnen en laat u verrassen door de ruime keuze. Binnen het vrijstaande segment is een ontzettend veelzijdig assortiment aanwezig, van traditioneel tot design apparatuur. Wij gaan graag samen met u op zoek naar het juiste apparaat dat past bij al uw wensen.

Bekijk onze webshop

Welke wasmachine past bij uw gebruiksintensiteit?

Het lijkt eenvoudig: vuile was gaat in de wasmachine, er worden een paar knoppen ingedrukt en een tijdje later kan alles er weer schoon uit.

Maar hoe wérkt dat nu precies?

Een wasmachine bestaat uit een ombouw van plastic en staal. Binnen deze ombouw hangt een kuip aan veren en schokdempers. In deze kuip draait de wastrommel. Hierin stopt u uiteindelijk de was. De kuip wordt, in de meeste gevallen, waterdicht gemaakt door een deur in een rubberring te vergrendelen. Deze ring wordt de manchet genoemd.

Om te wassen wordt alleen de kuip gevuld met water en zeep. Het water wordt op temperatuur gebracht door middel van een verwarmingselement. De trommel, met daarin de was, wordt aangedreven door deze via een aandrijfriem te verbinden aan een
elektromotor.

De omwentelingen van de trommel zorgen ervoor dat elk stuk wasgoed ronddraait en eigenlijk zelf de schrobbende beweging uitvoert. Aan het einde van de cyclus voert de wasmachine het aantal omwentelingen per minuut op en daarmee is het centrifugeren is begonnen. Hoe hoger het aantal rondjes per minuut, des te meer vocht uit het wasgoed worden geslingerd. Hoe hoger het toerental, hoe droger de was er dus uit komt.

Natuurlijk zijn er door de jaren heen zoveel innovaties binnen het witgoed doorgevoerd dat er voor ieders wensen wel wat te vinden is. Wij kunnen u uitstekend helpen met het vinden van de perfecte wasmachine voor u.

Het Wasmachinehuis verkoopt 3 soorten wasdrogers

De luchtafvoerdroger verhit de lucht in de machine met een verwarmingselement. De vochtige lucht en stof worden door middel van een afvoerslang naar bijvoorbeeld een open raam of een rooster in de wand afgevoerd.

Een condensdroger verhit de lucht ook met een verwarmingselement. De vochtige warme lucht uit de trommel wordt langs een condensator gevoerd. Die koelt de lucht af. Het vocht slaat hier neer en wordt afgevoerd naar een opvangbak en stof blijft achter in de filters.

De warmtepompdroger werkt met een compressor en een koelmiddel. Dit systeem zorgt voor een cyclus van warme en koele lucht. Daardoor verbruikt het apparaat minder energie om dezelfde droogtegraad te krijgen als de voorgaande types.

Ieder van bovengenoemde drogers heeft zo zijn voor en nadelen die u voor een bepaalde afweging kunnen zetten. Bij het wasmachinehuis kunnen wij u uitstekend adviseren naar aanleiding van uw wensen en uw situatie.

Meer informatie

Een handige afwashulp in huis

Snel ronddraaiende sproeiarmen, waterstralen onder hoge druk en wasmiddel. Zo reinigt een afwasmachine uw vaat en laten we eerlijk zijn, daar kan geen afwasborstel meer tegenop! Door de hitte van het water is deze techniek hygiënischer dan het afwassen met de hand. Daarnaast kunt u bij het wassen in een machine ook verschillende middelen toevoegen om het schoonmaak en droog resultaat te bevorderen. Bent u toe aan wat extra gemak in uw leven? Kom dan gerust langs in onze showroom en laat u adviseren door ons kundige personeel.

Meer informatie

Uw eten blijft langer vers in een koelkast of vriezer

Sinds fluorkoolwaterstoffen (HFK’s) de chloorfluorkoolstofverbindingen (CFK’s) als koelvloeistof hebben vervangen, zijn koelkasten en vriezers bovendien een stuk milieuvriendelijker. Naast de leuke moderne snufjes en design mogelijkheden die de koel -en vrieskasten tegenwoordig hebben, is het maken van een juiste keuze vooral afhankelijk van de beschikbare ruimte in uw woning.

Uiteraard verkopen we ook koel-vriescombinaties.

Het Wasmachinehuis heeft een ruime keuze in grote en kleine koelkasten en vriezers. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat we samen met u een nieuw pareltje voor in uw woning zullen vinden.

Vraag ons advies

Kookt u op gas, elektrisch, keramisch of met inductie?

Het grootste deel van de Delftse huishoudens kookt momenteel nog op gas. Er zijn echter geweldige alternatieven op de markt die, vooral met de wetswijzigingen omtrent het koken op gas, zeker de moeite waard zijn om te bekijken! In de showroom van het Wasmachinehuis vindt u een divers aanbod van fornuizen, kookplaten en (stoom)ovens.

Combineer uw kooktoestel met een stijlvolle afzuigkap voor net even wat extra karakter in uw keuken. Wij kijken graag met u of we een geschikte match voor uw keuken hebben.

Bekijk ook onze inbouwapparatuur

Koken in een handomdraai

Heeft u even geen zin of gewoon geen tijd om uitgebreid te kokkerellen? Dan biedt de magnetron uitkomst. Ook handig om bijvoorbeeld vlees in te ontdooien. Denk ook aan een combimagnetron met heteluchtoven. Onze medewerkers adviseren u graag.


Heeft u vragen?

Neem contact met ons op