Het Wasmachinehuis is ruim 70 jaar specialist in witgoed

Het Wasmachinehuis opende in 1948 haar deuren op het Noordeinde onder de naam “Wringerhuis”. In die tijd deed enkel de huisvrouw nog de was; de term “tweeverdieners” was toen nog onbekend! Met zeeën van tijd deden de vrouwen al druk kletsend de was op de oude vertrouwde manier met wasbord en teil om het vervolgens met behulp van een wringer en een waslijn te drogen. De apparaten zoals wij ze vandaag de dag kennen waren toen enkel nog een wilde fantasie.

In de jaren 50 werd de naam “Wringerhuis” uiteindelijk veranderd in “Wasmachinehuis” en kon de hardwerkende huisvrouw hier terecht voor wellicht het meest revolutionaire huishoudelijke apparaat aller tijden: de Wasmachine.

Bekende merken als Miele en AEG waren binnen enkele jaren nietweg te denken uit het gemiddelde Delftse huishouden en het Wasmachinehuis groeide welwillend met de ontwikkelingen mee. Toen halverwege de jaren 70 de consumentenmarkt in rap tempo overspoeld werd door luxe apparaten die het huishouden vergemakkelijkten, deed het zich tekort door zich enkel toe te spitsen op wasmachines. Inmiddels blijkt het Wasmachinehuis meer dan ooit een witgoedhuis, waar een breed scala aan huishoudelijke apparaten van uitstekende kwaliteit naar lust en wens te verkrijgen zijn.

Bel of mail

Ontmoet het team