Kleine wasjes, grote wasjes: dit is één van de oudste bedrijven in Delft

Als je via het Noordeinde Delft binnenkomt of uitgaat, kom je er geheid langs: het Wasmachinehuis. Achter de deuren schuilt een bedrijf met een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de tijd dat mensen hun was op een héél andere manier deden. “Er zijn klanten die al sinds de oprichting bij ons komen.”

Het Wasmachinehuis bestaat al sinds 1948. Leuk weetje: toen heette het nog het Wringerhuis. Want in die tijd waste je in een teil of was ton en ging het ‘centrifugeren’ met de hand op een wringer. De eerste wasmachines kwamen begin jaren ’50 in het assortiment. Toen veranderde de naam naar Wasmachinehuis.

 

Begrip in Delft
“Ook die naam dekt de lading inmiddels niet meer helemaal, want we verkopen naast witgoed ook keukenapparatuur, zowel losstaand als inbouw”, vertelt de huidige eigenaar, Rogier Zoutendijk. “Maar het Wasmachinehuis is in de loop der jaren zo’n begrip geworden in Delft en omgeving, dat we de naam liever zo laten.”

 

‘Ouderwets’ vertrouwd
Het ouderwets vertrouwde sfeertje dat hoort bij een familiebedrijf is niet veranderd. “We zijn inmiddels misschien niet echt meer een familiebedrijf, maar zo voelt het zeker nog wel! Veel medewerkers werken hier al jaren. We kennen onze klanten, sommigen uit het team weten nog precies wat er tien jaar geleden is geplaatst.”

Dat mensen zo lang klant bij ons zijn, vinden wij enorm speciaal. Die band koesteren we en wekt vertrouwen op. We merken dat voornamelijk doordat we steeds vaker een volgende generatie ook als klant terug zien. We proberen onze klanten echt volledig te ontzorgen, zonder bijkomende kosten. Wij bezorgen jouw apparaat bij je thuis, zetten het neer én sluiten het voor je aan. Bij inbouwapparatuur komen we van tevoren gratis langs om te meten en te kijken wat mogelijk is om vervolgens een passende offerte aan te bieden. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.”

 

Uitgekiend assortiment
Daarnaast mag je van elk apparaat dat het Wasmachinehuis verkoopt, verwachten dat het bij gemiddeld gebruik zo’n tien jaar meegaat. “Dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies waar we op moeten letten. We kijken daarbij niet alleen naar het merk, want sommige merken voeren ook goedkopere modellen. Die zijn meestal minder van kwaliteit en gaan hierdoor minder lang mee. Deze worden vaak een stuk goedkoper aangeboden op internet. Bij het Wasmachinehuis gaan ze dan ook alleen voor de kwaliteit hogere modellen. Goedkoop is vaak duurkoop.”

 

Goed advies
“Dat zijn van die dingen waar je waarschijnlijk niet op let als je je alleen maar online oriënteert. Dan wil je snel een nieuwe machine en let je vaak juist niet op de belangrijke dingen. Door onze lange ervaring in witgoed, kunnen we samen kijken welk apparaat het beste past in het huishouden van de klant en de eisen die verwacht worden.”

“Goede apparatuur fungeert als jouw persoonlijke sidekick in het huishouden. Persoonlijk advies zorgt ervoor dat je snel en gericht jouw ideale apparatuur vindt, zonder ellelange scrollsessies op internet. Dus kom gerust hier rondkijken, of bel ons op voor advies. Er werken hier wandelende witgoedencyclopedieën die graag met je meedenken.”

 

 

Originele bericht geschreven door: In de buurt Delft

0
Feed

Wasmachinehuis
Noordeinde 54
2611 KJ  Delft

Kvk: 64027953 
Btw: NL855493252B01
Bank: NL98RABO0383485851

Telefoon 
 015-2120424

Email 
 info@wasmachinehuis.nl

Social media

 Wasmachinehuis

 Wasmachinehuis

Openingstijden

Maandag 09:30 - 17:30

Dinsdag 09:30 - 17:30

Woensdag 09:30 - 17:30

Donderdag 09:30 - 17:30

Vrijdag 09:30 - 17:30

Zaterdag 09:30 - 16:00