heldenactie, held, actie, wasmachinehuis, wasmachine, koffiezetter, covid-19, corona, miele, koffiemachine, lokaal, Delft,

Heldenactie: verhalen over lokale helden.

In de afgelopen maand hebben wij via de mail verschillende verhalen mogen ontvangen waarin lokale helden werden genomineerd door kennissen, vrienden of mensen wiens paden voorheen niet eerder hadden gekruist. Zoveel verschillende interpretaties van een held met ieder hun eigen heldendaad waardoor wij op onze beurt weer geïnspireerd konden worden. Uiteindelijk hebben we voor u een selectie van 5 verhalen gemaakt waarin we u meenemen in de verhalen over deze lokale helden.

Het woord: “Held,” wordt in deze Corona-crisis veelvuldig gebruikt. Mensen in de zorg worden in deze tijd nadrukkelijk als held benoemd. Onze eerste genomineerde werkt zelf niet in de zorg, maar zet zich juist in om ervoor te zorgen dat deze sector veilig door kan werken. Fred Friskorn, instructeur en eigenaar bij Rijschool Harma koppelde direct de aanhangwagen aan zijn auto toen hij hoorde dat Nederlandse bedrijven zelf de productie van mondkapjes op zich gingen nemen. Hiervoor moesten materialen tussen de diverse locaties gedistribueerd worden en Fred draagt hier naast zijn dagelijkse verplichtingen graag een steentje aan bij. Iets wat in de ogen van Hetty Warmerdam niet onopgemerkt voorbij ging. Zij vond het een mooi en onzelfzuchtig initiatief en daarom benoemen wij Fred graag tot “De Rijdende Redder.” Binnenkort kun jij je cafeïne power boost gepast drinken uit je eigen heldenmok! - Genomineerd door Hetty Warmerdam


“Sinds ik door het Covid-19 virus de deuren van mijn kapsalon heb moeten sluiten heb ik ontzettend veel helden ontmoet!”


Kapsalon Gezellig geknipt is door de uitbraak van het Covid-19 virus in onrustig vaarwater beland. Eigenaresse Mandy, die met hart en ziel onderneemt en in februari nog haar salon heeft laten verbouwen, heeft net als vele ondernemingen noodgedwongen haar deuren moeten sluiten. Gelukkig heeft Mandy een hechte en loyale achterban van collega’s en klanten. Van alle kanten wordt er meegedacht en worden er opties aangereikt om zo de salon te ondersteunen. “Sinds ik door het Covid-19 virus de deuren van mijn kapsalon heb moeten sluiten heb ik ontzettend veel helden ontmoet,” geeft Mandy aan. Vandaar dat zij graag haar collega’s en vaste klanten wil nomineren als haar helden. Door de verkoop van “Corona Codes” heeft zij een blijvende cashflow kunnen genereren, iets dat haar als ondernemer echt overeind heeft kunnen houden. Daarom benoemen wij het personeel van Gezellig Geknipt en haar gezellige klanten graag tot “De Gezellige Goeddoeners.” Jullie kunnen jullie kopje koffie voortaan geserveerd krijgen in een heldenmok! - Genomineerd door Mandy Schenkeveld.


Helden komen vaak naar voren in tijden van een crisis. Nu is het zo dat een crisis meerdere vormen aan kan nemen. Soms zijn ze, in tegenstelling tot de globale situatie waar we ons nu in bevinden, meer persoonlijk van aard. Het volgende verhaal dat wij ingezonden kregen is zo’n soort crisis: één waarin een persoon zich zodanig onzelfzuchtig, vrijgevig en behulpzaam heeft opgesteld dat hij een blijvende imprint heeft gemaakt op het leven van degene die hem heeft genomineerd. Door de persoonlijke aard van het verhaal wil de zender het verhaal liever niet openbaar zetten – iets wat wij met alle begrip respecteren. Nu is het zo dat dit verhaal ons zo wist te raken dat wij eigenlijk niet anders konden dan jullie wel de essentie meegeven en deze held te benoemen tot “De Barmhartige Samaritaan.” Deze held laat zien dat helden er letterlijk in alle vormen en maten zijn en ook hij verdien het om zijn warme oppepper uit een gepaste heldenmok te drinken. - Genomineerd door Anoniem.


“Iemand op deze manier te voorzien van een vaste baan en inkomen, puur gebaseerd op vertrouwen, is het soort goedheid dat we tegenwoordig nog maar weinig zien.”


Soms is een beetje vertrouwen in een roerige tijd precies datgene wat een “dagelijkse en standaard” beslissing een heldendaad maakt in de ogen van de ontvanger. Vandaar dat Erik Marks, eigenaar van Marks
facilitaire dienstverlening, ook op onze lijst van genomineerden staat. In deze Corona crisis heeft Veronika de overstap kunnen maken van een slecht betalende baan naar een aanstelling in de thuiszorg. Het bleek na een paar maanden werken echter dat zelfs in deze cruciale sector niet genoeg uren vrijgegeven konden worden om financiële zekerheid te kunnen bieden voor haar familie. Ondanks de barre situatie waar we in zitten – waar mensen hun baan verliezen en bedrijven over het algemeen alles doen om hun uitgaven te beperken en de beschikbare middelen veilig proberen te stellen – moest zij op zoek naar een aanvullende inkomstenbron. Gelukkig kwam ze via goede vrienden bij een bedrijf terecht dat bereid was om hun nek wat uit te steken en een ander te helpen. Erik besloot Veronika aan te nemen onder contactbasis om zo de situatie voor haar en haar familie te stabiliseren. “Dit klinkt voor velen vast als een saai verhaal, maar ik geloof dat iedereen die deze Corona-crisis nu in is gegaan kan begrijpen hoe stressvol en zorgelijk het is om onzekerheid te hebben over ons inkomen en werk. Iemand op deze manier voorzien van een vaste baan en inkomen, puur gebaseerd op vertrouwen, is het soort goedheid dat we tegenwoordig nog maar weinig zien.”Veronika hoopt dat haar nominatie mensen laat zien dat het niet onmogelijk is om elkaar te steunen in moeilijke tijden en dat deze gebaren iemands leven oprecht kunnen veranderen. Daarom dopen wij Erik Marks graag om tot “de Boss-Hero” – Genomineerd door Vero Stang.


Zoals al een aantal keer benoemd komen sommige helden naar voren in tijden van crisis, andere helden zien hun heldendaden als iets vanzelfsprekend en zetten de behoeften van een ander standaard voorop. De buren van Corien zijn van deze tweede soort. Toen zij in 1998 naast hen kwam wonen, moest zij vaak onverwachts met haar zoon naar het ziekenhuis. Haar buurvrouw kwam dan ongeacht het tijdstip en desnoods in haar pyjama op haar slippertjes bij Corien thuis oppassen om Corien wat te ontzorgen. Zo hebben de buurtjes zich op meerdere cruciale en minder cruciale momenten volledig ingezet om Corien en anderen te helpen. “Mijn buurvrouw is er echt één uit duizenden, ze is altijd zo zorgzaam en meedenkend!” Nu in de Corona tijd zitten de buren al weken binnen, omdat zij tot de risicogroep behoren. Hun dochters werken allebei in het ziekenhuis en zijn dus besmettingsgevoelig door het vele contact met zieke mensen. Om op haar beurt een steentje bij te dragen stelt Corien haar tuin open voor de dochters zodat zij hun ouders, die in het huis erboven op het balkon zitten, kunnen zien en spreken. “Nu is het zo dat de buuf altijd voor koffie zorgt, en ik zou het zo leuk vinden als ik haar na alles wat ze voor ons heeft gedaan in deze tijd eens zou kunnen verrassen met een wat makkelijkere koffiemachine.” Nou Corien, die koffiezetter is dubbel en dwars verdiend en gaat samen met een heldenmok naar jullie lieve buren! - Genomineerd door Corien de Cuijper.


Met alle helden wordt via de inzender van de nominatie contact op genomen en zij worden even in het zonnetje gezet. Zij ontvangen allemaal de heldenmok thuis. Ga zo door en wij hopen dat jullie met deze heldendaden, naast ons, menig ander hebben kunnen inspireren.


Veel liefs,

Wasmachinehuis

0
Feed

Wasmachinehuis
Noordeinde 54
2611 KJ  Delft

Kvk: 64027953 
Btw: NL855493252B01
Bank: NL98RABO0383485851

Telefoon 
 015-2120424

Email 
 info@wasmachinehuis.nl

Social media

 Wasmachinehuis

 Wasmachinehuis

Openingstijden

Maandag 09:30 - 17:30

Dinsdag 09:30 - 17:30

Woensdag 09:30 - 17:30

Donderdag 09:30 - 17:30

Vrijdag 09:30 - 17:30

Zaterdag 09:30 - 16:00